Hoe ondersteunt BonDuo de behandeling?

BonDuo is een eiwitrijk ontbijtproduct dat zowel qua voedingswaarde als verzadiging een complete maaltijd is. Een portie BonDuo bevat 22,3 gram eiwit, 9,3 µg vitamine D en 5,6 gram vezels. De vezels ondersteunen de darmwerking, zodat eiwitten en vitamine D goed worden opgenomen. Dit maakt BonDuo hét complete ontbijt voor het behoud van sterke botten en spieren. Hierdoor is BonDuo perfect ter ondersteuning van uw behandeling bij oudere en revaliderende patiënten of patiënten met een (chronische) ziekte.


BonDuo is zowel qua structuur als smaak een verrassende verwennerij. Het bakje bevat een romig zacht zuivelproduct in de smaken framboos (original) of banaan. In het deksel zitten knapperige bolletjes met hoogwaardige eiwitten om door de zuivel te mengen. Deze bolletjes zijn omhuld met Belgische chocolade, een natuurlijke drager van vitamine D. Hier hebben we extra vitamine D aan toegevoegd. Chocolade is een ideale vitamine D-drager omdat het ook een beetje vet bevat. Doordat het een vetoplosbare vitamine is, wordt vitamine D tijdens de spijsvertering het best opgenomen als er wat vet of olie aanwezig is.

 

 

 

Smaaktest

Omdat er geen suiker aan de zuivel van BonDuo is toegevoegd, kan de minder zoete smaak even wennen zijn voor een deel van de doelgroep. Tijdens de ontwikkeling van BonDuo hebben we de smaakbeleving getest onder ouderen en zieken. Zij hebben vaak een andere smaakbeleving dan een gemiddelde volwassene. Vandaar dat we ook hebben getest onder volwassenen die ervaring hebben met medische drinkvoeding. Deze groep waardeerde de smaak van BonDuo met een 8 tot 10 op een schaal van 10. De groep die uitsluitend verse, yoghurtachtige producten gewend was, waardeerde de smaak lager; in eerste instantie moesten zij even wennen, maar binnen een week beoordeelden zij het product gemiddeld met een 7.

Omdat de eiwitspiegel ’s ochtends negatief is, hebben wij gekozen voor een ontbijtproduct. Tijdens de testfase bleek echter dat een kleine groep BonDuo liever op een ander moment eet, bijvoorbeeld na een training of fysiotherapiebehandeling. Zodat het de behandeling en het herstel van algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) ondersteunt. Daarom hebben we de verpakking zo gemaakt, dat het makkelijk mee te nemen en onderweg te eten is.

 

Tips & tricks

Voor degenen die de smaak van BonDuo nog even wennen vinden, hebben we een aantal tips opgesteld die de patiënt kunnen helpen de compliance te vergroten:

·         Stukjes (seizoens)fruit maken het ontbijt frisser en iets zoeter.

·         Een lepeltje yoghurt erdoor maakt de zuivel iets frisser.

·         Een lepeltje honing of jam erdoor maakt het iets zoeter.

·         Een kopje thee, koffie of water zoals men gewend is te nemen bij het ontbijt.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de wetenschap achter BonDuo? Neem contact met ons op.