Veelgestelde vragen

We begrijpen het als u vragen hebt en beantwoorden deze graag. Om het u makkelijk te maken, hebben we veelgestelde vragen hieronder vast beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem aan ons via het contactformulier.

 

Vragen over 'herhaalgemak', bestellen en bezorgen

 

Kan ik mijn ‘herhaalgemak’-abonnement pauzeren?

Gaat u een paar weken weg of op vakantie? Dat is geen enkel probleem. U kunt uw herhaalgemak makkelijk pauzeren via uw account. Let op: u moet minstens 72 uur voor de geplande volgende bestelling uw abonnement pauzeren, wilt u deze bestelling niet ontvangen.

 

Hoe zeg ik BonDuo ‘herhaalgemak’ op?

U kunt eenvoudig uw herhaalgemak opzeggen via uw account. Uiteraard ontvangt u hiervan een bevestiging. Let op: dit moet u minstens 72 uur voor de geplande volgende bestelling doen, wilt u deze niet ontvangen.

 

Worden de kosten van BonDuo gedekt door mijn zorgverzekering?

Nee, BonDuo wordt niet vergoed door uw zorgverzekering. BonDuo is namelijk geen medisch product noch dieetpreparaat.

 

Hoe zit het met de bezorgkosten?

De bezorgkosten bedragen €5,20 per bestelling. Vanaf een bestelwaarde van €40,- zijn de bezorgkosten gratis.

 

Wat gebeurt er als mijn bestelling afgeleverd wordt, en ik niet thuis ben?

PostNL bezorgt uw BonDuo pakket. Op hun website legt PostNL uit wat er gebeurt als u de bezorger gemist heeft.

 

Hoe kan ik betalen?

U kunt het makkelijkste online betalen via iDeal, of met automatische incasso.

 

Hoe neem ik contact op met BonDuo?

U kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:30 – 17:00 uur bellen op 026-4100 401 of bereiken via info@bonduo.nl.

Vragen over eiwit

Waarom is de combinatie van eiwit, vitamine D en vezels zo belangrijk?

Eiwitten vormen de bouwstenen van ons lichaam en zijn nodig voor de instandhouding van onder andere botten en spieren. Uit recent onderzoek is gebleken, dat voldoende inname van vitamine D noodzakelijk is om de spieraanmaak te bevorderen. De vezels ondersteunen uw darmwerking, zodat de eiwitten en vitamine D goed worden opgenomen.

 

Wat gebeurt er als je te weinig eiwit eet? Op korte termijn kan een tekort aan eiwit leiden tot afbraak van spierweefsel. Op langere termijn leidt een eiwittekort zelfs tot een gebrek aan spierkracht en een verminderde weerstand.

 

Hoeveel eiwit heb ik nodig? De hoeveelheid eiwit die iemand nodig heeft, drukken we uit in gram per kg lichaamsgewicht, per dag. Het verschilt per leeftijdscategorie en omstandigheden wat uw persoonlijke eiwitbehoefte is:

Vragen over het product BonDuo

Is BonDuo in de supermarkt verkrijgbaar?

Nee, op dit moment is BonDuo enkel te bestellen via de website. Omdat BonDuo een nieuw product is, zijn we nog niet groot genoeg om in de supermarkt te staan. Mocht dat veranderen, kondigen wij dat natuurlijk aan via onze e-mail en www.bonduo.nl. 

Als u in de buurt van Rhenen woont, kunt wel BonDuo kopen bij Apotheek Rhenen op de Valleiweg 10.

 

Is er een alternatief, wanneer het niet lukt ’s ochtends het hele bakje leeg te eten?

We begrijpen dat niet iedereen evenveel honger heeft ‘s ochtends. In dat geval raden wij aan BonDuo na een lange wandeling, als lunch of als late-night snack voor het slapengaan te eten. Ontdek zelf wat voor u het juiste moment is.

 

Wat is BonDuo precies? – is het yoghurt, kwark?

BonDuo is geen yoghurt en geen kwark. BonDuo is BonDuo. Als we het ergens mee moeten vergelijken, lijkt het qua structuur en smaak een beetje op ongezoete vla. Zowel yoghurt, kwark en vla bevatten echter niet zoveel eiwitten en vitamine D als BonDuo.

 

Waarom BonDuo verkiezen boven andere eiwitrijke producten?

BonDuo is het enige ontbijtproduct dat voldoende eiwit en vitamine D bevat. En door de vezels en voedingswaarde is het een volwaardige maaltijd. Maar niet alleen daarom is BonDuo een goede keuze. Er is tevens veel aandacht besteed aan de smaak en textuur van BonDuo. BonDuo-bedenker en diëtiste Marjanne Prins merkte namelijk dat de eiwitproducten die al verkrijgbaar waren vaak niet lekker worden gevonden door gebruikers. De zuivel is er in twee lekkere smaken: Original (met frambozensmaak) en Banaan en de knapperige eiwitbolletjes zijn omhuld met echte Belgische chocolade.

 

Ik heb lactose intolerantie. Kan ik BonDuo eten?

Nee, helaas niet. Het zuivelgedeelte van BonDuo bevat namelijk natuurlijke melksuikers.

 

Ik heb een gluten allergie. Kan ik BonDuo eten?

BonDuo bevat geen gluten. Wel worden de chocoladebolletjes geproduceerd in een fabriek waar gluten worden verwerkt, dus BonDuo kan sporen van gluten bevatten.

 

Moet BonDuo gekoeld bewaard worden?

Nee, u kunt BonDuo evengoed bewaren buiten de koelkast. Wel raden wij aan BonDuo niet te bewaren boven kamertemperatuur en in direct (zon)licht. Dit omdat anders de chocoladebolletjes smelten en met (zon)licht, de vitamine D in de bolletjes kan afnemen.

  

BonDuo lijkt dikker als het uit de koelkast komt. Is dit normaal?

Ja, dit is normaal. Hoe kouder BonDuo bewaard wordt, hoe dikker BonDuo wordt. Als u meer geniet van een iets dunnere substantie, raden wij u aan BonDuo eerder uit de koelkast te halen of buiten de koelkast te bewaren.

 

Komen er nog andere smaken van BonDuo?

Jazeker. We zitten echter nog volop in de beginfase van BonDuo, dus het duurt nog even voordat we nieuwe smaken op de markt kunnen brengen.