De magie van de bolletjes

De chocoladebolletjes uit het deksel van BonDuo zijn onmisbaar. Ze bevatten namelijk de zo belangrijke hoogwaardige wei-eiwitten die niet eerst langs uw lever gaan, maar direct naar uw spieren. Die eiwitten bevatten leucine, en dat zijn de eiwitten die sporters het liefste direct na hun training innemen. Dit maakt dat u het effect van BonDuo sneller kunt ervaren. Door de bolletjes van wei-eiwit én met extra vitamine D onderscheidt BonDuo zich van alle producten die u in de supermarkt kunt kopen. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke smaak!

Belgische pure chocolade

De eiwitbolletjes zijn omhuld met echte Belgische chocolade, wat een extra lekkere smaak geeft aan het ontbijt. Maar dat niet alleen! In chocolade zit van nature wat vitamine D en daar hebben we nog extra vitamine D aan toegevoegd. Onderzoek wijst namelijk uit dat de inname van voldoende vitamine D de spieraanmaak bevordert.

Mede dankzij de kracht van de chocoladebolletjes draagt BonDuo bij aan het behoud en het vergroten van spiermassa.

Waarom vitamine D?

Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en behoud van stevige botten en tanden. Ook speelt het een belangrijke rol bij een goede werking van de spieren.

Vitamine D is een van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan maken, namelijk onder invloed van zonlicht. Daarnaast neemt het lichaam vitamine D op uit voeding. Het zit met name in vette vis zoals haring, forel en makreel en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Ook wordt de vitamine vaak toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Toch is het voor sommigen nodig om extra vitamine D in te nemen. Bijvoorbeeld voor mensen die overdag weinig buiten zijn of zich bedekken. Dat probleem wordt in de winter alleen maar groter. Door het gebrek aan zonlicht loop je sneller een vitamine D-tekort op. Het voedingscentrum raadt mensen die weinig buiten komen tussen 11.00 en 15.00 uur en vijftigplussers aan om extra vitamine D in te nemen.

 

Pure chocolade bevat vitamine D

Uit recent Duits onderzoek is gebleken dat er in pure chocolade vitamine D zit. In witte of melkchocolade komt vitamine D in veel kleinere hoeveelheden voor. Aan de pure chocolade waarmee de eiwitbolletjes van BonDuo zijn omhuld, hebben we extra vitamine D toegevoegd. Want vitamine D heeft een beetje vet nodig om goed door de darmwand te worden opgenomen. Een slimme en lekkere combinatie dus!