De zomer komt eraan

Als de eerste klaprozen weer bloeien begint bij mij het zomergevoel. Je kent het misschien wel: dat gevoel wat je als kind had bij het begin van de zomervakantie die toen nog eindeloos leek te duren.

De verwachting is dat ons weer een warme zomer te wachten staat en zolang de temperatuur rond de 25C schommelt vind ik het heerlijk. Maar warmere temperaturen kan ik ook goed hebben, we hebben tenslotte in de tropen gewoond. Dan zetten we de ventilatoren in de keuken, slaapkamer en op het terras aan, dat maakt ook hogere temperaturen dragelijk en houdt de vliegen weg! We zorgen voor een kan koud water met een schijfje limoen of wat takjes verse mint op tafel- want voldoende vocht zorgt dat je het beter aan kan. Raar dat we als we ouder worden minder dorst hebben, terwijl het zo belangrijk is om tijdens warme dagen veel te drinken. Het Nationale Hitteplan hamert daar continue op, maar volgens mij weten we dit zolangzamerhand allemaal wel.
 
Dit jaar zullen we waarschijnlijk wat meer zomerse dagen in en om het huis doorbrengen en daarom is het een goed idee om alvast zonwering, horren, ventilatoren en buitenverlichting voor zwoele zomeravonden op orde te brengen. En misschien te investeren in goede kwaliteit katoenen zomerlakens- want dekbedden zijn veel te warm als we tropische dagen krijgen. Onder dichtgeweven koele lakens slaap je heerlijk, zelfs als de nachten warm blijven!
 
Vorig jaar kregen we op een terras een gouden tip tegen wespen: even met de plantenspuit natspuiten en ze vluchten snel weg! Een tip waar we al veel plezier van hebben gehad.
 
Voor onze BonDuo klanten hebben we ook een tip: probeer eens een lichtbevroren BonDuo. Roer de bolletjes erdoor en zet het bakje 1-2 uur in de vriezer. Voor het slapen of als lunch een verfrissende verwennerij. En oh ja: BonDuo kan prima buiten de koelkast bewaard worden, maar doe dit wel op een koele plaats, zodat de chocolade niet smelt. Laat de dozen nu niet in de auto of de zon staan.
 
Heeft u misschien nog tips voor ons om de zomer koel en aangenaam door te komen? Deel ze dan via info@bonduo.nl
 
Ik wens u veel fijne zomerse dagen met af en toe een lekker verfrissende regenbui.
 
Marjanne Prins
Bedenker en oprichter BonDuo

Reacties

Uw reactie:

U heeft uw naam niet opgegeven
U heeft geen of een ongeldig e-mailadres opgegeven

Wij hebben uw reactie succesvol ontvangen.
Oeps, er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het later opnieuw.

{{post.naam}}: {{post.reply}}