Goede weerstand juist nu belangrijk

De dagen worden al wat langer, maar op het voorjaar moeten we nog even wachten. Juist nu is het daarom belangrijk om aandacht te geven aan goede weerstand. Dagelijks gebruik van BonDuo kan u daarbij helpen. De vitamine D in BonDuo draagt namelijk bij aan behoud van een normaal werkend immuunsysteem. Daarnaast dragen de eiwitten van Bonduo bij aan een goed herstel na ziekte. 

Ons lichaam maakt in de zomer vitamine D3 aan in de huid, onder invloed van de UVB-straling van zonlicht. Omdat Nederland rond de 52ste breedtegraad ligt, is de zonnestraling in de herfst- en wintermaanden niet krachtig genoeg om de aanmaak van vitamine D voldoende te stimuleren. Dus als de ‘R’ in de maand zit, is er een groter risico op een vitamine D-tekort. De laagste vitamine D waarden gemeten in de maanden februari, maart en april. En dat zijn nou juist de maanden dat meer mensen verkouden of grieperig zijn. 
Daarnaast neemt het vermogen van de huid om zonlicht in vitamine D om te zetten af bij het ouder worden tot slechts 10% van dat van jonge mensen. Ouderen hebben mede daarom meer vitamine D nodig dan zij uit zonlicht of voeding kunnen halen. Daarom adviseert de Gezondheidsraad naast jonge kinderen, ook vrouwen na de overgang en alle mensen van 70 jaar en ouder om extra vitamine D te nemen.
Wist u dat lage vitamine D-spiegels leiden tot verminderde kwaliteit van spierweefsel? Dit geldt ook voor de hartspier: een tekort aan vitamine D is gerelateerd aan het optreden van hartfalen en een verhoogd risico op vallen. De streefwaarde van vitamine D voor personen tot 70 jaar is >30 nmol/l; vanaf 70 jaar wordt >50 nmol/l aangeraden.
Om u dat makkelijk te maken hebben we aan de bolletjes van BonDuo extra vitamine D toegevoegd. Chocolade bevat van nature al wat vitamine D, en is zodoende een hele goede en natuurlijke ‘drager’ van vitamine D, zodat de vitamine goed door de darmwand wordt opgenomen. Met vitamine D pilletjes is dat jammer genoeg lang niet altijd het geval, omdat vitamine D, als vet-oplosbare vitamine, namelijk een klein beetje vet nodig heeft voor opname in ons lichaam.
 

 

 

Reacties

Uw reactie:

U heeft uw naam niet opgegeven
U heeft geen of een ongeldig e-mailadres opgegeven

Wij hebben uw reactie succesvol ontvangen.
Oeps, er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het later opnieuw.

{{post.naam}}: {{post.reply}}