Eiwitrijk lunch-recept: omelet-wrap met kipfilet, spinazie en roomkaas

Onze eiwit-inname is vaak niet alleen te laag bij het ontbijt, maar ook bij de lunch. Daarom hebben wij voor u een snel en makkelijk recept samengesteld, rijk aan eiwit en groenten! Als we alle ingrediënten optellen bij elkaar, zit er in een portie ruim 25 gram eiwit. En dat is nou net de aanbevolen hoeveelheid eiwit van experts, per maaltijd.

Ingrediënten voor één wrap:

·         2 eieren 

·         3 plakjes gerookte kipfilet 

·         Een flinke eetlepel / 40 gram roomkaas met kruiden 

·         Flink handje verse spinazie

·         Stuk komkommer

·         4 Cherrytomaatjes

·         Scheutje melk

·         (Olijf)olie

·         Zout en peper

 

Nodig: kom, koekenpan, snijplank

Eet u toch liever vegetarisch? Vervang dan de kipfilet door gebakken champignons.

Bereiding:

  1. Kluts de eieren in de kom en voeg een scheutje melk toe. Kluts lang genoeg, zodat het eiwit en eigeel goed gemend is en voeg wat zout en peper toe.

  2. Verwarm de olie in de koekenpan en schenk daarin het eimengsel. Verdeel het ei over de hele pan en bak de omelet aan beide kanten mooi bruin.

  3. Was de komkommer en tomaten en snijd deze in reepjes. Smeer de roomkaas uit over de omelet en beleg deze met de kipfilet, spinazie, komkommer en de tomaten.

  4. Als alles op de omelet ligt, is het oprollen en smullen maar!

 

 

Reacties

Uw reactie:

U heeft uw naam niet opgegeven
U heeft geen of een ongeldig e-mailadres opgegeven

Wij hebben uw reactie succesvol ontvangen.
Oeps, er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het later opnieuw.

{{post.naam}}: {{post.reply}}