Eiwitrijk tussendoortje: pindakaas havermout koekjes

    • Van Julia hebben wij weer een recept ontvangen voor een lekker eiwitrijk tussendoortje; deze keer voor pindakaas-havermout koekjes. Een makkelijk en lekker alternatief voor de koekjes of repen uit de supermarkt.

      Ingrediënten voor 6-8 koekjes:

  • 100 gram havermout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Eventueel een flinke eetlepel pure chocolade
  • Snufje zout

 

Nodig: oven, bakplaat, weegschaal

Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
    2. Doe de havermout het bakpoeder en het snufje zout in een mengkom
    3. Voeg de pindakaas, honing en het ei toe aan de havermout
    4. Meng alles met een lepel door elkaar
    5. Kneed nu met de handen het mengsel tot een stevige deegbal
    6. Bekleed de bakplaat met bakpapier
    7. Maag 6-8 gelijke balletjes van het mengsel en leg op de bakplaat
    8. Druk de balletjes plat tot een dikte van 1 cm
    9. Bak de koekjes 11-13 minuten in de oven
    10. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen

     

    Varieer ook met noten. De koeken blijven 2-3 dagen lekker in een lucht afsluitende pot.

  •  

    Voedingswaarde: ca. 5 gram eiwit en 100 kcal per koekje.

  •  

    Heeft u nog leuke eiwitrijke recepten die u met ons wilt delen? Stuur ze op naar info@bonduo.nl en misschien plaatsen wij uw inzending in onze blog!

Reacties

Uw reactie:

U heeft uw naam niet opgegeven
U heeft geen of een ongeldig e-mailadres opgegeven

Wij hebben uw reactie succesvol ontvangen.
Oeps, er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het later opnieuw.

{{post.naam}}: {{post.reply}}