Dagje uit met BonDuo: Arnhem 

BonDuo is geboren in Arnhem en daarom laten we u graag iets zien van onze thuisbasis. Nu extra bijzonder vanwege de 75-ste herdenking van de slag bij Arnhem. Arnhem is een mooie stad waar geschiedenis, natuur en cultuur prachtig bij elkaar komen. Wij hebben een paar van onze favoriete plekken en tips op een rijtje gezet voor u:

1. De grote of Eusebiuskerk

  1. Al bijna vijf eeuwen kijkt men in Arnhem uit op de Eusebiuskerk. De ‘Grote’, zoals ze hem in Arnhem noemen, heeft jarenlang in de steigers gestaan vanwege restauratie. Tijdens de oorlog is de kerk namelijk zwaar beschadigd maar daarna weer (deels) opgebouwd. Momenteel is hij praktisch helemaal uit de steigers. Sterker nog; Arnhem is prachtig te bewonderen doordat u met een glazen panoramalift die in de kerktoren is gebouwd op . maar liefst op 73 meter hoogte kunt komen. Met een rondleiding leert u meer over de geschiedenis van deze kerk; van de beeldenstorm tot de Slag om Arnhem en de restauratie die volgde.

    Lees meer over de entreekosten en openingstijden op www.eusebius.nl.

2. Sonsbeekpark

Sonsbeekpark behoort tot een van de mooiste stadsparken van het land. Er lopen fijne wandelpaden langs kleine watervallen, vijvers en fonteinen, men vindt er prachtige historische gebouwen zoals Huis Sonsbeek en de Korenmolen en het gehele jaar door worden er bijzondere projecten en activiteiten georganiseerd. Zo zijn er deze zomer weer vlotconcerten, foodtruckfestivals en kan men de Belvedère beklimmen. Ook leuk: iedere eerste zondag van de maand is er de Sonsbeekmarkt met verse streekproducten, livemuziek en nog veel meer. Maar ook doordeweeks kan men heerlijk uitrusten op de terrassen bij de horecagelegenheden in het park na een mooie wandeling door het park.

Lees meer over aankomende activiteiten in Sonsbeek park via de website www.sonsbeekagenda.nl of over de Sonsbeekmarkt via www.sonsbeekmarkt.nl.

3. Het Nederlands Openluchtmuseum

Met het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem neemt u een stapje terug in de tijd en wandelt u door de Nederlandse geschiedenis - van twee eeuwen geleden tot heel recent. Zo ziet u veelal verplaatste originele gebouwen zoals molens, boerderijen, gebedshuizen en werkplaatsen en wordt een deel ‘bewoond’ door museummedewerkers die verkleed als oorspronkelijke bewoners de bezoekers ontvangen. Ook is het museum interactief en kunt u zelf papier in de papiermolen maken, Oudhollandse spelletjes spelen of zijn er demonstraties van ambachtslieden. Vooral in het weekend worden leuke en bijzondere activiteiten georganiseerd zoals bierproeverijen, het oogsten van rogge, hoepelbranden door de smid en nog veel meer. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Lees meer via de website www.openluchtmuseum.nl.

4. Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Arnhem ligt aan de rand van het Nationale Park de Hoge Veluwe – een wereldberoemd natuurgebied met ruim 5.400 hectare aan bos, grasvlakten, zandverstuivingen en heide. In dit natuurpark kunt u mooie boswandelingen maken, maar ook prachtig fietsen op één van de 1.800 gratis Witte Fietsen. Fiets- en wandelroutes zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

In het bezoekerscentrum kan men ook een kijkje onder de grond nemen in het Museonder: het eerste ondergrondse museum ter wereld. Dit museum laat van alles zien wat onder het aardoppervlak leeft of heeft geleefd. Zo gaat u steeds dieper de bodem in, totdat u uiteindelijk belandt in het middelpunt van de aarde.

Iedere maand worden er in het natuurgebied diverse activiteiten georganiseerd zoals wandel- en fietsexcursies, nachtsafari’s, workshops en rondleidingen. U kunt zich inschrijven voor deze activiteiten via Stichting de Hoge Veluwe.

Behalve mooie natuur vindt men in de Veluwe ook cultuur en kunst. Midden in het park ligt het Kröller-Müllermuseum dat de op één na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh beheert en natuurlijk haar befaamde beeldentuin.

5. 75 jaar Slag bij Arnhem

Van 21 augustus tot en met 26 october vinden in Arnhem en omgeving activiteiten plaats in het kader van de herdenkingen van Operation Market Garden.

Hoewel de Operation Market Garden geen succes voor de geallieerden was, staan de inwoners van Arnhem, Oosterbeek en omgeving jaarlijks stil bij hen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Ook de evacuatie van Arnhem en opvang van haar inwoners elders en de heropbouw van de stad na de oorlog wordt in deze periode gememoreerd. Het aantal veteranen wat met hun families hier nog bij kan zijn is nog maar heel klein, maar de belangstelling voor de activiteiten rondom de Airborne herdenkingen neemt ieder jaar toe. Voor het volledige proframma verwijzen we u graag naar Airborne Herdenking website
 

We hopen dat u met deze tips inspiratie heeft kunnen opdoen voor leuk cultureel dagje binnen Nederland! Mocht u nog leuke tips hebben voor een dagje uit, laat het ons vooral weten via info@bonduo.nl

Reacties

Uw reactie:

U heeft uw naam niet opgegeven
U heeft geen of een ongeldig e-mailadres opgegeven

Wij hebben uw reactie succesvol ontvangen.
Oeps, er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het later opnieuw.

{{post.naam}}: {{post.reply}}