Met BonDuo op reis: Brugge

Wat is Brugge toch een prachtige stad! En dat op maar 2,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Afgelopen maand hebben wij een zonnig weekend in Brugge doorgebracht. We hadden al veel gelezen over de schoonheid van deze Belgische stad: de romantische grachten, smalle kronkelstraatjes, de Middeleeuwse architectuur en nog veel meer. De verwachtingen waren dus best hoog voor een eerste bezoek, maar we zijn zeker niet teleurgesteld. In de stad is zoveel te zien (en te proeven!), dat we onze favoriete plekken en tips met u willen delen:

1. De wandelroute van Visit Bruges

Visitbruges.be is de officiële reissite voor toeristen in Brugge. Zij hebben een prachtige route uitgestippeld die u langs de mooiste hoogtepunten van Brugge leidt, zoals bijvoorbeeld het Belfort, de Markt en het Begijnhof.

Het mooie van zo een wandelroute is niet alleen dat u een goede indruk krijgt van wat er allemaal te zien is in de stad, maar dat u alles kunt bezoeken op uw tempo. De wandelroute heeft een lengte van 4 km, maar wij hebben er bijvoorbeeld 3-4 uur over gedaan omdat wij een paar van de bezienswaardigheden hebben bezocht, uitgebreid foto’s hebben gemaakt en even zijn gestopt om BonDuo als tussendoortje te eten. Juist omdat we veel bewegen met het wandelen, zijn die eiwitten namelijk belangrijk.

De wandelroute kunt u bekijken via de volgende link.

2. De beste Belgische chocolade

Chocolade wordt bijzonder serieus genomen door ons – we gebruiken niet voor niets echte Belgische chocolade voor de bolletjes van BonDuo. Daarom hebben we vooraf uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste chocolatier van Brugge. En daar is Dominique Persoone met zijn zaak: ‘The Chocolate Line’ naar voren gekomen.  

The Chocolate Line bevat een mooie selectie aan de meest heerlijke maar ook aparte smaken van de beste kwaliteit chocolade. Onze favoriet was de BonBon: “Deadly Delicious” met Blauwe bes - Hazelnootpralinee - Violet Nougatine. Maar er waren zoveel zalige soorten BonBons, met bijvoorbeeld geturfde Whiskey, Bergamotgelei, Passievrucht of Karamel van Kersenbloesems.

De BonBons zien er ook uit als kleine kunstwerken, in de vorm van bijvoorbeeld een appel, schedel, simpel rond of in mooie symmetrische vormen en kleuren. Een doosje is niet goedkoop (€18,43 voor ongeveer 20-25 stuks) maar ze zijn het echt waard.

3. Een rondvaart over het water

Het is geen geheim; je hebt een prachtig uitzicht op Brugge vanaf het water en daarom is een boottocht op de Brugse reien onze volgende tip. Er zijn verschillende opstapplekken binnen Brugge - wij zijn aan de Rozenhoedkaai opgestapt. Een kaartje kost €10 en de boottocht duurt ongeveer 30 minuten. Onderweg ziet men tientallen bezienswaardigheden zoals o.a. het Begijnhof, de Vismarkt en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Zeker met mooi weer is het heerlijk de stad vanaf het water te aanschouwen en pak je in de zonnige zomerdagen ook nog eens extra vitamine D!

 


4. Belgische wafels (& bier!) workshop

Het gebeurt niet vaak dat we een workshop doen tijdens een weekendje weg, maar deze tip werd zo enthousiast met ons gedeeld dat we het niet konden weerstaan.

De Belgische wafel is natuurlijk wereldberoemd. Het is dus ook niet gek dat men enorme aantallen wafel-kraampjes en winkels in Brugge tegenkomt. Toch is de lekkerste wafel die, die je zelf bakt. En daar werden we super in begeleid tijdens onze Belgische wafels & bier workshop. Want werkelijk – dit waren de lekkerste wafels die wij tot nu toe hebben gegeten!

Het geheim zit namelijk in het bier. Niet alleen probeer je verschillende bieren van tevoren, maar je verwerkt deze bieren ook in het beslag van de wafels. Dit geeft de wafels een unieke smaak, waarbij wij zelfs de chocoladesaus hebben laten staan omdat de smaak van de wafel zonder iets erop, ook heerlijk was. Zo heerlijk, dat we elk 3 wafels hebben gegeten…

Onze workshop duurde 1,5 – 2 uur en kostte €30 per persoon. Als u “Wafels & Bier workshop Brugge” intoetst in uw zoekmachine, komt u verschillende workshops tegen.

Verdere tips en bezienswaardigheden:

Andere activiteiten en bezienswaardigheden waar we zelf niet aan toe zijn toegekomen, maar toch de moeite waard kunnen zijn, zijn o.a. een rondleiding door bierbrouwerij de Halve Maan en een bezoek aan het Frietmuseum. De vader van BonDuo-teamlid Jennifer blijft erbij dat hij in het Frietmuseum de lekkerste patat van zijn leven heeft gegeten. Het meest bekende en besproken museum van Brugge is het Groeningemuseum met een gevarieerd overzicht van Belgische beeldende kunst. Hier vind je zowel de Vlaamse primitieven, maar ook neoclassicistische topwerken uit de 18e en 19e eeuw, Vlaams expressionisme en moderne kunst.

 

We hopen dat u met deze tips inspiratie heeft kunnen opdoen voor een (volgend) bezoek aan Brugge! Voordat we dit artikel afsluiten willen wij nog een leuk filmpje met u delen dat de voorpret alleen maar vergroot: Brugge in 60 seconden van visitbruges.be. Alvast een goede reis gewenst!

 

Reacties

Uw reactie:

U heeft uw naam niet opgegeven
U heeft geen of een ongeldig e-mailadres opgegeven

Wij hebben uw reactie succesvol ontvangen.
Oeps, er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het later opnieuw.

{{post.naam}}: {{post.reply}}