blog | IMG_4546.jpg | IMG_4546.jpg

Naar buiten: lekker uitwaaien op de Waddeneilanden

Ook in de winter kunt u lekker uitwaaien op onze prachtige Waddeneilanden. Een leuk uitje is bijvoorbeeld Terschelling. Op de kaart slechts een smalle streep land tussen de Noordzee en de Waddenzee. Met een lange rij dorpjes die het levendige westen verbindt met het rustige, ruige oostelijke deel van het eiland. 

Het eiland is voor 80% natuurgebied. Altijd hoor je de Noordzee en ruik je de Waddenzee. Maar er zijn genoeg warme plekjes om na een frisse strandwandeling weer gezellig op te warmen. Ook in de winter zijn tegenwoordig zelfs een aantal strandpaviljoens geopend. U kunt dan vanachter glas zo de ruige zee op kijken.

Op het eiland bieden de ruim 250 KM aan wandelpaden u de kans om bossen, duinen, heide en brede stranden van Terschelling te ontdekken. Een deel van de wandelpaden is speciaal ingericht als natuurwandelpad.

Voor fietsers zijn er de zacht knisperende en blinkende schelpenpaden, die echt bij de Waddeneilanden horen. Het hart van het eiland bestaat voor een flink deel uit polders, hier en daar geflankeerd door plukjes naaldbos. Maar uiteraard ook duinen, buitendijkse kwelders en het strand. Het eiland beschikt over ruim 70 km fietspad.

   

Hoe kom je op Terschelling?

Een veeboot vaart meerdere malen per dag, het hele jaar door tussen Harlingen en Terschelling. De veerdienst wordt verzorgd door Rederij Doeksen. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

 

Vervoer op Terschelling

Je kunt de auto niet meenemen. Maar bij aankomst staat er altijd een bus klaar en deze komt overal. U kunt een kaartje kopen in de bus. Maar er staan ook altijd taxi’s klaar

 

https://terschelling.org/nl/terschelling.php

https://www.anwb.nl/fietsroutes/routes/terschellingroute

https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/terschelling/activiteiten

https://www.rederij-doeksen.nl/


We hopen dat u met deze tips inspiratie heeft kunnen opdoen voor leuk en lekker dagje uit binnen Nederland! Mocht u nog leuke tips hebben, laat het ons vooral weten via info@bonduo.nl.

Reacties

Uw reactie:

U heeft uw naam niet opgegeven
U heeft geen of een ongeldig e-mailadres opgegeven

Wij hebben uw reactie succesvol ontvangen.
Oeps, er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het later opnieuw.

{{post.naam}}: {{post.reply}}