blog | IMG_4546.jpg | IMG_4546.jpg

Naar buiten: kent u Twente al? 

Bezoek eens Twente, je komt er volledig tot rust. Een regio vol natuurgebieden, landgoederen en boerderijen. Fiets door de mooiste landschappen en koop verse eieren bij de boer aan huis. Breng een bezoek aan de vele mooie dorpen en steden met bijzondere winkels en zeker ook goede restaurants.

 

Houdt er wel rekening mee dat je elke vijf minuten stil staat om een foto te maken van weer een mooi doorkijkje. Sprookjesachtig Ootmarsum staat wel bekend als het kunst stadje van Oost Nederland. Het pittoreske stadje kent een rijke historie waardoor je als kunstliefhebber je ogen uit kijkt.

Kasteelrijk Diepenheim is gelegen aan de kronkelende Regge. Via de zes kastelen route komt u langs prachtige kastelen en bij sommige kun je ook een kijkje nemen in de tuinen. Diepenheim is ook een inspiratiebron voor veel kunstenaars. Niet zo gek dat je hier struikelt over de galeries, ateliers en antiekwinkels.

Historisch Delden ligt onder de rook van Hengelo. De beste manier om dit eeuwenoude stadje te verkennen is te voet. Loop langs stadspoorten, oude kerken, en middeleeuwse verdedigingswallen en smalle straatjes. Verder vind je hier het prachtige kasteel Twickel te midden van een mooi groot landgoed.

Er is een prachtige wandelroute door het gebied, de Umfassungsweg. In Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug kun je wandelen, vogel spotten of fietsen in de vrije natuur met een hoofdletter. Glooiende bossen, heidevelden met indrukwekkende vergezichten en een heerlijk gevoel van ruimte.

Zin in een dagje toeren in Oost-Nederland? De ANWB heeft talloze autoroutes beschikbaar voor een onvergetelijk verblijf in de provincie. De Sagenlandroute brengt je langs diverse Twentse dorpjes. De route is 81 kilometer lang en staat garant voor een onvergetelijk dagje uit in het oosten. Twee andere ANWB routes zijn de Hamalandroute en de Sallandroute, allebei leuk voor een eerste kennismaking met deze provincie.

Twente websites: https://www.visittwente.nl/ https://www.visittwente.nl/

https://www.visithofvantwente.nl/ https://twickel.nlhttps://twickel.nl https://www.visitoost.nl/routes/autoroutes/ https://www.visitoost.nl/routes/autoroutes/


We hopen dat u met deze tips inspiratie heeft kunnen opdoen voor leuk en lekker dagje uit binnen Nederland! Mocht u nog leuke tips hebben, laat het ons vooral weten via info@bonduo.nl.

Reacties

Uw reactie:

U heeft uw naam niet opgegeven
U heeft geen of een ongeldig e-mailadres opgegeven

Wij hebben uw reactie succesvol ontvangen.
Oeps, er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het later opnieuw.

{{post.naam}}: {{post.reply}}