blog | IMG_4546.jpg | IMG_4546.jpg

Altijd al ongestoord in een paleis of museum willen rondkijken?

Nu wereldwijd de meeste paleizen en musea gesloten zijn, hebben velen hun virtuele deuren opengezet. U kunt hele diverse rondleidingen maken vanuit uw luie stoel. Zelf doen we dit het liefst op een tablet- omdat het dan vaak nog makkelijker is om op details in te zoomen. We hebben een heleboel mogelijkheden voor u op een rij gezet:

 

Paleis op de Dam

In dit lijstje mag een paleis van eigen bodem natuurlijk niet ontbreken. Het Paleis op de Dam bevindt zich in Amsterdam en is de locatie waar koning Willem-Alexander zijn officiële gasten ontvangt. Daarnaast is het ook opengesteld voor het grote publiek, maar dat gaat natuurlijk op dit moment niet. Neem daarom eens vanachter je laptop een kijkje!

 

Buckingham Palace, Winsor Castle en Holyroodhouse

Het Britse koningshuis heeft ook een aantal virtuele tours op hun website geplaatst. Leuk om eens bij de 'Crown' rond te kijken met een kopje thee in je hand...

Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam zijn te bezoeken via het Google Art Project. Aan het Google Art Project werken zeventien van de belangrijkste musea ter wereld mee. Via de website www.googleartproject.com kunnen geïnteresseerden, met behulp van de Street View-technologie, eenvoudig een bezoek brengen aan de musea. Digitaal kan men de verschillende zalen in 360 graden bekijken en inzoomen op details van de kunstwerken.

Tips museum kaart met o.a. Kleurplaten van diverse musea :

Virtuele tour zilveren camera Museum Hilversum

Maak bijvoorbeeld een virtuele wandeling door Museum Hilversum waar de tentoonstelling Zilveren Camera 2019 aan de muren hangt. 

Online wandelen door Rijks en Van Gogh Museum

Leer zelfportretten schilderen zoals Van Gogh dat deed. Leef je uit op de wekelijkse quarantaine doe-tips van het Groninger Museum (er staan er al twee online!). Of doe mee aan de Instagram-challenge Tussen Kunst en Quarantaine en maak je favoriete kunstwerk na met huis-tuin-en-keuken spullen

 Rijksmuseum masterpieces

De masterpieces van het Rijksmuseum kan je nu in detail en ongestoord bekijken, prachtig erfgoed!

 

 

 

 

 En bent u nog niet uitgekeken? Dan hebben we ook nog deze tips voor u:

Theater bij je thuis – tips van de Avrotros

IDFA zet ruim 300 documentaires gratis online

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture steekt je ook een digitaal hart onder de riem. Je kan virtueel langsgaan in vijf Amerikaanse nationale parken: de Kenai Fjords in Alaska; Hawai’i Vulkanen in Hawaï; Carlsbad Caverns in New Mexico; Bryce Canyon in Utah en Dry Tortugas in Florida. 


We hopen dat u met deze tips inspiratie heeft kunnen opdoen voor leuke en inspirerende virtuele uitjes. Mocht u nog leuke tips hebben, laat het ons vooral weten via info@bonduo.nl.

Reacties

Uw reactie:

U heeft uw naam niet opgegeven
U heeft geen of een ongeldig e-mailadres opgegeven

Wij hebben uw reactie succesvol ontvangen.
Oeps, er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het later opnieuw.

{{post.naam}}: {{post.reply}}